Op zoek naar een huisarts

Op de website van Huisartsenkring Schelde-Rupel vind je informatie rond de werkwijze van de huisartsen. Op de startpagina onderaan staat de werkwijze die de artsen in onze regio volgen. Bovenaan de website staat info rond wachtdienst van huisartsen, tandartsen en apotheken.

De collega’s huisartsen in Niel en ook de omliggende gemeenten Aartselaar, Boom, Hemiksem, Schelle en Reet helpen mee in opvang van de acute zorgnoden van zijn patienten. Je wordt verder geholpen in volgorde van urgentie.

Medicatievoorschriften 

Medicatievoorschriften worden niet afgegeven op telefonische vraag. Voorschriften worden persoonlijk afgegeven tijdens een raadpleging of huisbezoek. Wees voorbereid en neem een lijst mee met jouw dagelijkse medicatie. Verlenging van medicatie bij de apotheker zonder voorschrift zal worden geweigerd en kan wettelijk niet.

Dossieroverdracht

Dossiers zullen geleidelijk aan overgedragen worden na de eerste opvang, bespreek dit persoonlijk met jouw nieuwe huisarts.

Waar vind ik een huisarts?

Zoek op de website van Huisartsenkring Schelde-Rupel bij voorkeur een huisarts in de eigen gemeente, maar inwoners van Niel kunnen ook terecht bij de aangrenzende gemeenten. De meest actuele informatie vind je terug op de website van de artsen zelf (indien beschikbaar).

Twijfel je of je een doktersafspraak nodig hebt? 

Kijk het na op: www.moetiknaardedokter.be

Wat is thuisverpleging en welke hulp biedt het jou? 

Bij thuisverpleging komt een verpleegkundige aan huis om je de nodige zorg te bieden. Thuisverpleging gaat van eenvoudige verpleegkundige handelingen, zoals hygiënische zorg, tot complexere zaken, zoals het verwijderen van hechtingen of het verzorgen van een stoma. Contacteer uw apotheker of huisarts voor meer info.

Voor niet-dringende vragen word je geholpen via Doktr app. Dit is een app waarmee je via een videogesprek met een dokter kan spreken voor medisch advies. Zonder afspraak? Waar je ook bent? Veilig.

Wist je dat?

  • Werknemers van bedrijven met meer dan 50 werknemers vanaf nu drie maal per jaar één dag kunnen thuisblijven omwille van ziekte, zonder hiervoor een doktersbriefje te moeten binnenbrengen.
  • Je op www.zinloosattest.be meer info kan vinden over courante attesten die eigenlijk niet gerechtvaardigd zijn. Zo help je de huisdokters om de administratieve overlast te verminderen.