Opleiding verzorgende en zorgkundige

Vind je het leuk om voor anderen te zorgen? Vind je het fijn om anderen te helpen? Je kan er jouw beroep van maken!

Via Vlotter kan je de opleiding verzorgende en zorgkundige volgen. Deze voltijdse opleiding duurt ongeveer 1 jaar. Je hebt 5 dagen per week les van 9.00 tot 16.30 uur maar de uurroosters kunnen wat variëren. Ze is gratis - of bijna gratis – afhankelijk van de voorwaarden waaraan je voldoet.

Wat kan je verwachten?

Deze opleiding bereidt je voor om als zorgkundige te werken in thuiszorg of in woonzorgcentra of aanverwante instellingen en is voor werkloze werkzoekenden en werkenden die geen diploma hebben om aan de slag te kunnen als verzorgende en die zich hiervoor willen omscholen.

De opleiding bestaat uit theorielessen, praktijklessen en stages en is opgebouwd uit volgende modules: zorg voor het lichaam, participatie in de arbeidswereld, omgangskunde, zorg voor woon- en leefklimaat, complexe zorg en specifieke zorgsituaties.

Wil je graag meer weten?

Kom dan naar één van onze informatiesessies te Boom op maandag 22 januari van 9.00 tot 12.00 uur, dinsdag 27 februari van 9.00 tot 12.00 uur of vrijdag 22 maart van 9.00 tot 12.00 uur. De exacte locaties worden later – na de inschrijving – nog meegedeeld.

Inschrijven

Inschrijven kan via deze link of door een mailtje te sturen naar opleiding@vlotter.be.

Tip!

Bekijk ook zeker eens het beroepenfilmpje van VDAB.