Opnieuw algemeen vuur- en rookverbod in alle natuurgebieden en bossen provincie Antwerpen

Gepubliceerd op woensdag 20 mei 2020 14.12 u.
Gouverneur Cathy Berx heeft op 20 mei opnieuw een rook- en vuurverbod uitgevaardigd in alle bossen en natuurgebieden van de provincie Antwerpen. Van 3 april tot 4 mei was er eerder al zo’n verbod ingesteld. Ook kampvuren zijn verboden op het volledige grondgebied van de provincie.

Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) kondigde vorige week al code oranje af voor de provincie Antwerpen. Omdat het erg droog is in onze natuur- en heidegebieden en bossen, is het brandgevaar er erg groot.

Code oranje zal wellicht enige tijd van toepassing blijven, omdat er ook de komende periode weinig tot geen neerslag verwacht wordt. Daarom geldt er vanaf 20 mei 2020 ook opnieuw een rook- en vuurverbod in deze gebieden. Omdat het ook elders in de provincie droog en brandgevaarlijk is, zijn kampvuren op het volledige grondgebied van de provincie verboden.

Concreet voor onze regio geldt deze fase oranje o.a. voor Walenhoek in Niel en voor De Reukens en Cleydael in Aartselaar.

U wordt afgeraden om deze brandgevoelige gebieden binnen te gaan. 

Indien u het desondanks niet kan laten om natuurgebieden of bossen te betreden, geldt een rook- en vuurverbod. Het is dus niet toegelaten te roken, open vuur te maken of te barbecueën.

Het politiebesluit van de gouverneur van Antwerpen geldt tot het weer wordt opgeheven.