Pmd inleveren bij het recyclagepark - nieuwe regeling vanaf 1/9/2021

Met de nieuwe sorteerregels voor het pmd mogen een heleboel extra afvalsoorten mee in de blauwe pmd-zak. U heeft misschien ook al gemerkt dat dit dikwijls hele lichte materialen zijn die snel wegvliegen door de wind. Da’s niet erg netjes natuurlijk. Daarom vroeg IGEAN u al eerder om uw pmd-verpakkingen die u naar het recyclagepark te verzamelen in een gewone doorschijnende plastic zak.

Op 1 september 2021 gaat een nieuwe regeling in: vanaf dan vraagt IGEAN u alle pmd dat u bij het recyclagepark aflevert in de gekende officiële blauwe pmd-zak te stoppen. Deze nieuwe regeling geldt enkel voor pmd dat in binnenbrengt bij het recyclagepark. De gewone huis-aan-huisophaling van pmd blijft onveranderd.

Gebruiksvriendelijker en netter

Deze nieuwe aanpak heeft zowel voordelen voor u als voor de parkwachters:

  • Door pmd in een zak aan te bieden, blijft het afval compact bij elkaar zitten.
  • De zwarte trekbandjes van een pmd-zak zorgen ervoor dat de zak goed afgesloten kan worden en er dus geen afval wegwaait.
  • De pmd-zakken zijn doorschijnend waardoor de parkwachters de inhoud eenvoudig en snel kunnen controleren.
  • Omdat voor de huis-aan-huisophaling en de aflevering van pmd bij het recyclagepark voortaan dezelfde blauwe pmd-zak wordt gebruikt, kan vergissing beter worden uitgesloten.

Bent u niet helemaal zeker hoe u uw afval best sorteert? De online sorteerwijzer op https://www.igean.be/sorteergids brengt raad.

Foto: IGEAN