Recyclagepark Boom - Niel

Het recyclagepark Boom-Niel werd grondig en efficiënt heringericht met een betalende en niet-betalende zone. Bovendien werd het voorzien van allerlei moderne snufjes, zoals een geautomatiseerde toegangscontrole, een weegbrug en een betaalterminal.

De gemeentebesturen van Boom en Niel streven hiermee, samen met IGEAN, naar een kwalitatieve, duurzame en uniforme dienstverlening voor al de inwoners.

Inwoners van Boom en Niel kunnen met hun gesorteerd afval terecht op al de recyclageparken van de IGEAN ‘regio zuid’ in de gemeenten: Aartselaar, Boechout, Boom, Edegem, Hove, Kontich, Lint, Mortsel, Ranst, Rumst en Wommelgem. Sinds 1 mei 2022 kan u gratis afvalfracties (zoals pmd, paper & karton, groenafval) ook binnenbrengen in het recyclagepark van Hemiksem.

Opgelet ! Het recyclagepark in Rumst start vanaf 19 oktober 2020 met een proefproject waarbij het recyclagepark enkel nog bezoekers na afspraak zal ontvangen. Via de reservatietool op www.igean.mijnrecyclagepark.be kan u uw afspraak registreren.

Voor wie

Inwoners van de gemeenten Boom en Niel

Inwoners van Boom en Niel krijgen met de identiteitskaart automatisch toegang tot het recyclagepark.


Eigenaars van een tweede verblijf, verenigingen en scholen

De inwoners van een tweede verblijf, verenigingen en scholen krijgen alleen toegang tot het recyclagepark als zij een schriftelijke toelating van het gemeentebestuur hebben. Deze moet aangevraagd worden bij de milieudienst van de gemeente. Met deze toelating kan u vervolgens naar het recyclagepark en krijgt u ter plaatse een toegangskaart. Voor deze kaart betaalt u een waarborg van 5 euro. De waarborg wordt teruggestort bij inlevering van de kaart.


Inwoners houder van een niet-Belgische identiteitskaart

De inwoners van Boom of Niel met een andere nationaliteit ontvangen bij het eerste bezoek aan het recyclagepark een toegangskaart. Voor deze toegangskaart moet geen waarborg betaald worden.

KMO en zelfstandige ondernemers

U kan niet terecht met bedrijfsafval op het recyclagepark van Boom-Niel, maar wel in de KMO-recyclageparken in Aartselaar, Kontich en Wommelgem.

Hoe aanvragen ?

Voor u vertrekt: check

  • Sorteer thuis! Dan gaat het sneller voor u en voor de andere bezoekers van het recyclagepark.
  • Heeft u uw identiteitskaart en betaalkaart op zak? U heeft ze allebei nodig.
  • Eerst in de auto: gratis afval. Laatst inladen: betalend afval (want dat moet u eerst uitladen in het recyclagepark!)

Hoe werkt het recyclagepark?

  • Rij naar de ingang en steek uw identiteitskaart in de zuil.
  • De slagboom gaat open! Rij het recyclagepark binnen.
  • U heeft betalende afvalstoffen bij? De parkwachter verwijst u door naar het betalend gedeelte. De slagboom van het betalend gedeelte gaat open.
  • Rij de weegbrug op. Los eerst de duurste fractie. Deze wordt gewogen.
  • Rij naar de voorziene container en werp er uw afval in. Rij dan terug naar de weegbrug. Uw wagen wordt opnieuw gewogen.
  • Daarna lost u de goedkopere fractie in de container. Rij weer naar de weegbrug voor de laatste weging.
  • Klaar? Rij naar de uitgang van het betalend gedeelte. Steek uw identiteitskaart in de betaalzuil. De rekening wordt gemaakt en op het scherm leest u af hoeveel u moet betalen.
  • Steek uw betaalkaart in de betaalzuil. De betaalzuil geeft een ticket en de slagboom gaat open. U verlaat het betalend gedeelte.
  • Op het niet-betalend gedeelte brengt u uw afval naar de juiste plaats. Twijfelt u? Vraag dan hulp aan een parkwachter – dat zijn de experts! Voilà! U kan met een “opgeruimd” gevoel terug naar huis!

Vind alle info over uw recyclagepark door op onderstaande link te klikken

Klik hier

Volmacht bij ziekte of beperkte mobiliteit

Inwoners die minder mobiel of ziek zijn, kunnen een volmacht aanvragen opdat iemand anders voor hen naar het recyclagepark kan gaan. Via het e-loket vul je een formulier in met daarin alle gegevens van de volmachtgever en -ontvanger. Zorg dat je de nodige bewijsstukken zoals een kopie van de invaliditeitskaart of het doktersattest bij de hand hebt. Na goedkeuring ontvang je de officiële papieren, al dan niet digitaal. De volmacht is afhankelijk van de duur van de ziekte of periode van verminderde mobiliteit (permanent of tijdelijk). Ze geldt voor maximaal drie jaar, maar kan nadien nogmaals worden aangevraagd.

Vraag een volmacht aan voor het recyclagepark.

Tijdelijke toegang voor eigenaars zonder officiële adreswijziging

Wie een pand kocht in Niel, maar nog geen officiële adreswijziging is toegekend wegens bijvoorbeeld afbraak- en/of verbouwwerken, kan een tijdelijke toegang aanvragen tot het recyclagepark. Via het e-loket vul je een formulier in met alle nodige gegevens, waaronder zeker ook een bewijs van eigendom. Hiermee kan je gebruikmaken van het recyclagepark voor zolang eventuele werkzaamheden aan het pand zullen duren. De maximumtermijn is drie jaar.

Dien een aanvraag voor een tijdelijke toegang tot het recyclagepark hier in.