Sorteren van GFT wordt nóg makkelijker (vanaf januari 2019)

Vanaf 2019 veranderen de regels voor de groene gft-bak. 3 factoren waren hierin bepalend:

Nieuwe inzichten

De gft-sorteerregels dateren al van de jaren ’90. Doorheen de jaren zijn materialen van samenstelling veranderd. Onderzoek bracht nieuwe inzichten omtrent de verwerking van gft.

Kringloopdenken

Daarnaast is het vandaag meer dan ooit de tijd om voor de volle 100% in te zetten op duurzaamheid. Compost is een recyclageproduct en de voordelen van recycleren zijn overduidelijk en meermaals bewezen. Dit geldt ook voor het gebruik van compost als bodemverbeteraar.

We moeten met z’n allen meer kringloop-denken. Alles wat gerecycleerd kan worden, hoeft niet verbrand te worden en kan waardevol worden ingezet in de biologische kringloop. Op voorwaarde uiteraard dat het afval zuiver wordt ingezameld en de compost kwaliteitsvol wordt gebruikt. Burgers staan daarmee aan het einde én het begin van de biologische kringloop.

 CO2-besparing 

Daarnaast betekent het duurzaam verwerken en het gebruiken van compost een behoorlijke CO2-besparing. Met de handige CO2-tool app van Vlaco ontdek je jouw voetafdrukWINST door het gebruik van compost en digestaat, in een mum van tijd.

Het resultaat is winst voor iederéén