Stemming naam nieuwe zwembad

Gepubliceerd op maandag 3 mei 2021 0 u.

Aartselaar, Hemiksem en Niel bouwen een nieuw intergemeentelijk zwembad

Wedstrijd: Zwembad zoekt naam: win een jaar lang gratis zwemmen!

Terwijl iedereen in de ban is van corona, wordt er in Aartselaar naarstig verder gebouwd aan een nieuw zwembad voor de inwoners van Aartselaar, Niel en Hemiksem.De bouw liep door corona een beetje vertraging op, maar begin 2022 zal het nieuwe zwembad zijn deuren openen.Wist u dat u de bouw van het zwembad vanaf nu kan volgen via onze facebookpagina gemeentebestuur Niel? Geregeld zullen daar filmpjes en foto’s verschijnen van de vorderingen in de bouw van het gebouw en de heraanleg van de omgeving.
Zoek mee een naam voor ons zwembad!
Omdat het een zwembad is voor drie gemeenten, hebben we iedere inwoner van Hemiksem, Niel en Aartselaar opgeroepen om mee te zoeken naar een originele naam voor dit zwembad. Uit de inzendingen kiest een vertegenwoordiging van de drie lokale besturen de uiteindelijke naam. De inzender van die naam wint in 2022 een jaar lang gratis zwemmen.De periode om ideeën in te sturen is intussen afgelopen en we komen stilaan dichter bij een ontknoping. Jullie stuurden 463 voorstellen in voor de naam van ons nieuw intergemeentelijk zwembad. Daarvan zijn nu door de stuurgroep uiteindelijk 5 namen weerhouden:
  • Rupeldruppel
  • Dok 3
  • Hemelaar
  • HANIbad
  • Zwaahn 
De uiteindelijke keuze ligt nu bij jullie, de inwoners van Hemiksem, Niel en Aartselaar.

Wat moet de nieuwe naam van ons zwembad worden? Stem voor 30 juni 2021 op uw favoriete naam via https://nl.surveymonkey.com/r/CXKPQ77

In september maken we de definitieve naam van het zwembad bekend.

Wat vooraf ging:

Tijdens een gezamenlijk persmoment stelden burgemeesters Sophie De Wit (Aartselaar), Luc Bouckaert (Hemiksem) en Tom De Vries (Niel) de plannen voor het nieuwe intergemeentelijk zwembad voor.

Na eerdere communicatie over de keuze voor een intergemeentelijk zwembad en het subsidiedossier dat een succesvol vervolg kende, nodigden de betrokken burgemeesters de pers uit voor een officiële voorstelling van het project.

De 3 burgemeesters benadrukten het belang van deze samenwerking om het schoolzwemmen in de regio te verzekeren. Daarnaast kwamen ook vertegenwoordigers van IGEAN en het consortium LD Architecten + THV Fabricom - Strabag - Tractebel ENGINEERING aan het woord. Orfee Barthier, architecte voor het project illustreerde aan de hand van renders de weldoordachte aanpak, waarbij het esthetische aspect hand in hand gaat met duurzaamheid en een maximale toegankelijkheid enerzijds maar ook een maximale inzetbaarheid van de verschillende baden en ruimtes anderzijds.

Tot slot benadrukten de burgemeesters de mogelijkheid voor naburige gemeenten om alsnog in te stappen in het project en zo mee te bouwen aan deze mooie samenwerking.

Cafetaria-uitbater gezocht

Momenteel zoeken we gemotiveerde kandidaten met een passie voor het lokale sportleven, om de cafetaria van het nieuwe intergemeentelijk zwembad uit te baten. Meer info hierover vindt u via deze link.

Nog vragen over het intergemeentelijk zwembad? Reedpleeg ook eens de FAQ