Stoppen met roken

Elke dag is een ideale datum om het roken vaarwel te zeggen. Stoppen met roken is één van de beste beslissingen die je kan nemen. Voor jouw gezondheid uiteraard, want naast tal van andere voordelen vermindert stoppen met roken zelfs het risico op complicaties bij een coronabesmetting. Maar ook jouw portemonnee zal er wel bij varen, want roken is een dure grap. Tot slot betekent rookvrij zijn meer vrijheid, want je bent niet langer de slaaf van de sigaret.

Twee op de drie rokers in ons land wil stoppen met roken. Eén op de drie onderneemt daadwerkelijk een poging. Wist je dat je wel drie tot vier keer meer kans hebt op succes als je stopt onder begeleiding van een (gratis) tabakoloog. Maar welke methode je ook kiest, stoppen met roken ... het kan!

Hoe stoppen met roken?

Tabakstop helpt je de rookstopmethode te vinden die bij je past. De tabakologen van Tabakstop geven een persoonlijk antwoord op al jouw vragen en begeleiden je.

Dankzij de telefonische begeleiding hoef je je zelfs niet te verplaatsen voor professioneel advies. Bovendien is deze begeleiding gratis via het nummer 0800 111 00 (bereikbaar op werkdagen van 15 tot 19 uur). Het is mogelijk om tot acht coachingsessies te plannen.

Extra tip! Download de gratis Tabakstop-app. Een prima hulpmiddel voor dagelijkse ondersteuning. En volg de Facebook-pagina van Tabakstop voor meer info en tips.

Ga je liever langs bij een tabakoloog? Neem dan een kijkje op https://rookstop.vrgt.be/geregistreerde-tabakologen. Deze begeleiding is betalend, maar een bezoek aan een geregistreerde tabakoloog wordt wel gedeeltelijk terugbetaald.

Gratis infosessie

De lokale besturen Aartselaar, Boom, Hemiksem, Niel, Rumst, ELZ Rupelaar en Vlotter organiseerden een gratis infosessie met onze tabakoloog op maandag 15 januari.

Je kan deelnemen aan een begeleidingstraject van 8 groepssessies voor stoppen met roken. Deze sessies vinden telkens plaats van 20.00 tot 21.30 uur in Buurthuis Boomkewies. Inschrijven is mogelijk door een e-mail te sturen naar inge.hellemans@vlotter.be of via 0468/047377 . 

Meer info

https://www.tabakstop.be/ 

https://www.tabakstop.be/hoe-stoppen/de-telefoon/je-persoonlijke-coach-de-telefoon