Update heraanleg Matenstraat

Gepubliceerd op donderdag 1 februari 2024 8 u.

Wat is de stand van zaken?

Op maandag 5 februari is fase 3 gestart, waarbij de maatschappijen hun leidingen en kabels vernieuwen voor onder andere water, gas, elektriciteit en internet. Er wordt dan gewerkt aan de zuidzijde van de Matenstraat (kant Transpico). Als alles volgens plan verloopt duurt deze fase tot eind april 2024.

Hierdoor geldt er tussen de Uitbreidingsstraat en ’s Herenbaan enkelrichting voor autoverkeer naar de A12. Het kruispunt met de ’s Herenbaan en de Koekoekstraat blijft beschikbaar.

Wie van de A12 naar het centrum en de Matenstraat wil, heeft 3 opties:
  • via Boom (Nielsestraat - Boomsestraat)
  • via het rondpunt aan AZ Rivierenland (Tunnelweg - Boomsestraat)
  • via Schelle (Steenwinkelstraat)
Wie Niel wil verlaten, kan dat steeds via de Matenstraat.
 
Vrachtverkeer moet omrijden via de Boomsestraat.

Fietsers rijden via de Galileilaan, Abel Janssenslaan en Uitbreidingsstraat de Matenstraat in.

Verkeer bij nutswerken

FASE 4: Nutswerken aan noordzijde Matenstraat 

Midden april starten de nutswerken aan de noordelijke kant van de Matenstraat, vanaf de spoorweg richting de Tuinlei. Fase 4 duurt vermoedelijk tot aan het zomerbouwverlof. Buurtbewoners ontvangen tijdig een infobrief in de brievenbus met praktische details over het verloop van de werken voor de deur.

Rioleringswerken en heraanleg Matenstraat

Na de nutswerken kunnen we aan de slag met de aanleg van een nieuw, gescheiden rioleringsstelsel en de heraanleg van de rijweg. Deze werken worden in fases uitgevoerd vanaf tweede helft van 2024 en duren vermoedelijk tot eind 2025. Meer info volgt.

De Lijn

Bussen van De Lijn volgen vanaf maandag 8 januari 2024 een omleiding. De buslijnen 295 en 298 rijden vanaf dan om via onder andere de ’s Herenbaan, Boomsestraat, Kwaede Wielstraat en passeren zo nog aan het station.Komende van Schelle kunnen bussen van 8 tot 26 januari de Rooseveltstraat niet inrijden en maken ze een lus via de Stationsstraat zodat halte ’Niel Station’ bediend blijft. Lijn 290 en 183 ondervinden geen hinder. Check jouw route voor vertrek op delijn.be of via de app!

Enkelrichting Matenstraat steeds naar A12

De uitstroom van de ochtendspits is de drukste van de dag. Daarom kan verkeer altijd richting A12 langs de werken door. ’s Avonds keert verkeer richting Niel-centrum meer verspreid terug en is de druk op de omleidingsroute lager.

Het principe van enkelrichting naar de A12 met vaste omleidingsroutes terug zorgt voor duidelijkheid voor zowel lokaal als doorgaand verkeer.

Handelaars

De handelaars van de Matenstraat blijven bereikbaar. Blijf dus zeker lokaal winkelen!

Blijf op de hoogte via onze digitale nieuwsbrief.

Het verdere verloop van de werken en eventuele wijzigingen aan timing of verkeerssituaties, kan je op via onze digitale nieuwsbrief. Schrijf je in via niel.be/nieuwsbrieven/inschrijven en selecteer 'Matenstraat'. Zo ontvang je de laatste updates in jouw mailbox.

Op 'Wegenwerken Matenstraat' vind je de belangrijkste informatie over de heraanleg van de Matenstraat. Vragen kan je stellen via e-mail naar matenstraat@niel.be of via telefoon op 03 451 11 10.