Uw afvalkalender in een app? Straks (enkel) via Recycle!

U houdt niet zo van de ouderwetse papieren afvalkalender op een prikbord en krijgt liever mobiele herinneringen toegestuurd wanneer u welke afvalzak moet buiten zetten? Dan is de Recycle-app de oplossing. De beste, en binnenkort ook de enige. Want de Niel-app gaat eind februari 2021 uit de ether.

Enkele jaren terug leek de Niel-app een mooi, vernieuwend en extra kanaal voor de dienstverlening en communicatie aan onze inwoners. Met een bescheiden prijskaartje ook. En dus gingen we er toen voluit voor.

Maar in praktijk stellen we vast dat de meeste Nielenaren de app hoofdzakelijk gebruiken om de afvalkalender of de openingsuren van het containerpark te consulteren of om een melding te maken. Het eerste kan perfect in de Recycle-app – soms zelfs beter–, want de wijzigingen in de ophaalkalender worden in de Niel app niet altijd (op tijd) meegenomen. Het tweede kan gemakkelijk via onze website. Die heeft ook een mobiele versie en is dus zowel te gebruiken op uw smartphone als op uw computer.

De plus van de Niel app weegt daarmee niet meer op tegen het intussen flink gestegen prijskaartje. Vandaar dat ons lokaal bestuur beslist heeft om de app op non-actief te zetten. Vanaf eind februari 2021 wordt de Niel app dan ook niet meer geüpdatet en is hij niet meer te downloaden in de appstores. 

Wij blijven natuurlijk voluit inzetten op een goede communicatie en dienstverlening via onze andere kanalen: Niel Echo, de website en de sociale media. Op onze FB-pagina en op www.niel.be kan u steeds alle actuele informatie terugvinden. Attesten en documenten aanvragen, een probleem melden of een afspraak maken met een van onze medewerkers kan ook eenvoudig via de website. En voor uw info over afvalophaling? Recycle-app!