Wegenwerken Pidpa Boomsestraat vanaf 21/3

Update 3/6: Pidpa informeert ons dat de werken helaas vertraging hebben opgelopen. Daardoor zullen ze nog tot en met donderdag 30/6 duren.

Hierdoor blijft de Boomsestraat richting Boom afgesloten vanaf het rondpunt met de Kwaede Wielstraat tot aan de Hubert Coeckstraat. Het verkeer vanuit het centrum moet dus de bestaande omleiding volgen. Vanaf de Hubert Coeckstraat kunnen auto’s wel weer in beide richtingen rijden. We dringen er bij de aannemer op aan om ook de andere straten van zodra het kan weer open te stellen richting Boom.

De bestaande omleiding voor bussen van De Lijn blijft van kracht.

Heeft u vragen? Dan kan u gerust contact opnemen met Pascal Michiels, werfverantwoordelijke van APK, op 0479 39 90 05.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pidpa laat weten dat ze vanaf maandag 21/3 werken aan de drinkwaterleiding in de Boomsestraat, vanaf het kruispunt met de Tunnelweg tot aan het rondpunt van de Kwaede Wielstraat. In de loop van deze periode zal er ook tijdelijk gewerkt worden aan de kruispunten van de Boomsestraat met de Legastraat, de Tuyaertsstraat, De Kil, Hellegat, de Pompstraat en het Walenhof.

De werkzaamheden duren normaal gezien tot begin juni.

Wat betekenen de werkzaamheden voor u?

Bereikbaarheid
De woningen en handelaars in de werfzone blijven de hele periode bereikbaar.

Verkeer

Auto

 • Het autoverkeer van Boom naar het centrum van Niel kan tijdens de werken gewoon de Boomsestraat nemen. Er wordt namelijk telkens maar aan één kant van de rijbaan gewerkt.
 • Om van Niel richting Boom te rijden, moet u wel de omleiding volgen langs de Kwaede Wielstraat, de Landbouwstraat, de Uitbreidingsstraat, de Matenstraat, de ’s Herenbaan en de Tunnelweg.
 • Woont u in de Legastraat, de Keizerstraat, de Steenbakkerijen, de Luc Van Lindenlaan, de Tuyaertsstraat, het Oud Veer, De Kil, de Hubert Coeckstraat, de Armand De Weerdtstraat, de Pastoor Huyghestraat, het Pierre Toebenteplein, de Struyfstraat, Hellegat, de Pompstraat, de Noeverseweg of het Walenhof?
  • Als u thuis vertrekt, kan u wegrijden langs het rondpunt aan de Kwaede Wielstraat.
  • Om terug huiswaarts te keren, neemt u de Boomsestraat vanaf de Tunnelweg tot aan uw straat.

Bus

 • Door de werkzaamheden worden de lijnen 290 en 294 van en naar Boom omgeleid langs vanaf de Tunnelweg naar de ’s Herenbaan, de Matenstraat, de Uitbreidingsstraat, de Landbouwstraat en de Kwaede Wielstraat. Daardoor worden de haltes “Niel Walenhof”, “Niel Hellegat” en “Niel Keizerstraat” in beide richtingen niet bediend.
 • De Lijn voorziet vier tijdelijke haltes op de omleiding:
  • “Niel Industrieweg”: ter hoogte van het kruispunt van de Tunnelweg met de Industrieweg.
  • “Niel Parkwijk”: in de Matenstraat, ter hoogte van de Parkwijk.
  • “Niel Uitbreidingsstraat”: ter hoogte van het kruispunt van de Uitbreidingsstraat met de Piet Van Akenstraat.
  • "Niel De Laetstraat”: ter hoogte van de Boomsestraat 33.

Het kaartje hieronder geeft u een handig overzicht van de omleiding voor bussen en de tijdelijke haltes:

Voetgangers en fietsers
De Boomsestraat blijft in beide richtingen toegankelijk voor voetgangers en fietsers.

Extra ondersteuning voor kwetsbare en hulpbehoevende Nielenaren
 • Rolstoelgebruikers of inwoners die moeilijk te been zijn, kunnen steeds beroep doen op de Rolkar Rivierenland voor vervoer. Vooraf reserveren is nodig (minstens twee werkdagen op voorhand) en kan via 03 843 39 12 of rolkar.rivierenland@vlotter.be.
  Lees meer
 • Heeft u hulp nodig bij bijvoorbeeld boodschappen? Dan kan u terecht bij de Buurtzorglijn op 03 451 11 10.