Werelddag zonder Tabak

Stoppen met roken  

Op 31 mei is het Werelddag zonder Tabak. Maar eigenlijk is elke dag een ideale datum om het roken vaarwel te zeggen. Stoppen met roken is één van de beste beslissingen die u kan nemen. Voor uw gezondheid uiteraard, want naast tal van andere voordelen vermindert stoppen met roken zelfs het risico op complicaties bij een coronabesmetting. Maar ook uw portemonnee zal er wel bij varen, want roken is een dure grap. Tot slot betekent rookvrij zijn meer vrijheid, want u bent niet langer de slaaf van de sigaret.

Twee op de drie rokers in ons land wil stoppen met roken. Eén op de drie onderneemt daadwerkelijk een poging. Wist u dat u wel drie tot vier keer meer kans hebt op succes als u stopt onder begeleiding van een (gratis) tabakoloog. Maar welke methode u ook kiest, stoppen met roken ... het kan!

Hoe stoppen met roken?

Tabakstop helpt u de rookstopmethode te vinden die bij u past. De tabakologen van Tabakstop geven een persoonlijk antwoord op al uw vragen en begeleiden u.

Dankzij de telefonische begeleiding hoeft u zich zelfs niet eens te verplaatsen voor een professioneel advies. Bovendien is deze begeleiding gratis via het nummer 0800 111 00 (bereikbaar op werkdagen van 15 tot 19 uur). Het is mogelijk om tot acht coachingsessies te plannen.

Extra tip! Download de gratis Tabakstop-app. Een prima hulpmiddel voor dagelijkse ondersteuning. En volg de Facebook-pagina van Tabakstop voor meer info en tips.

Gaat u liever langs bij een tabakoloog? Neem dan een kijkje op https://rookstop.vrgt.be/geregistreerde-tabakologen. Deze begeleiding is betalend, maar een bezoek aan een geregistreerde tabakoloog wordt wel gedeeltelijk terugbetaald.

Meer info:

https://www.tabakstop.be/ 

https://www.tabakstop.be/hoe-stoppen/de-telefoon/je-persoonlijke-coach-de-telefoon