Wielerfeest “Niel in ’t Wiel” gaat door op 18 mei

Niel, 18 april 2023. Op donderdag 18 mei 2023 (O.H. Hemelvaart) is het centrum van Niel weer het decor van “Niel in ’t Wiel”. Op het programma van het jaarlijkse wielerevenement staan wedstrijden voor dames, wielertoeristen en gentlemen in verschillende disciplines. Toppers als Sanne Cant, Kim De Baat en Marion Nobert-Riberolle tekenen present.

Het parcours is hetzelfde als dat van de voorbije jaren: de deelnemers maken de lus Ridder Berthoutlaan, Dorpsstraat, Heideplaats, Rupelstraat, Schuttershofstraat om vervolgens in de Ridder Berthoutlaan over de finish te rijden.

De dames staan centraal tijdens “Niel in ’t Wiel”: ze openen de koersnamiddag om 13.30 uur. Om 15.30 uur volgt dan de dernyafvallingskoers en om 17.15 uur rijden ze de afsluitende finale. Tussendoor zijn er races voor wielertoeristen, met en zonder derny’s om de Rupelkampioen te kronen. Bij de gentlemen treden ook enkele lokale politici aan. Om 18.00 uur is er nog een feestelijke prijsuitreiking.

Voor liefhebbers en profs

Naast lokale wielerfanaten staan normaal gezien ook verschillende bekende namen uit de koerswereld aan de start, zoals:

  • Kim De Baat - Kampioen van België 2022 .
  • Sanne Cant - 3x Wereldkampioen, 3x Europees kampioen en 13x Belgisch kampioen.
  • Marion Nobert-Riberolle - Wereldkampioen beloften 2020 en 3de op Wereldkampioenschap gemengde estafette 2023.
  • Febe Jooris - 3de op Wereldkampioenschap tijdrijden 2022.
  • Ellen Van Loy - Belgisch kampioen 2021 clubs en vaste waarde in het veldrijden.

“Niel in ’t Wiel belooft weer een sportief feest te worden, na de populaire Jaarmarktcross in november. Ook wie niet gek is van de koers, kan hier terecht voor een leuke namiddag dankzij de vele fijne terrasjes in de buurt. Het evenement is ook nog altijd helemaal gratis. Het is dus zeker en vast een toffe uitstap voor wie nog geen plannen heeft gemaakt voor de feestdag!” vertelt schepen voor sport Steven Mattheus.

Alle praktische informatie is terug te vinden op www.nielfeest.be.

Voor meer informatie:

Lokaal bestuur Niel
Dienst Communicatie
communicatie@niel.be
03 451 11 10