Yoren Collier, vrijwilliger bij de Buitenschoolse KinderOpvang en speelpleinwerking

“Ik vind het geweldig om kinderen een toffe dag te bezorgen, en terwijl het kind in mezelf nog eens los te laten”

Yoren, wat doe je precies als vrijwilliger voor ons lokaal bestuur?
“Afgelopen zomer werkte ik als vrijwilliger op de speelpleinwerking “Zomerkriebels”. Ik heb, naast een oogje in het zeil houden, mee met de kinderen geravot met vuile kleren als gevolg (lacht) en spelletjes gespeeld. Zo ontdekte ik zelfs nieuwe spelletjes die ik nog niet kende!”

“Daarna sprong ik tijdens de herfst- en kerstvakantie enkele dagen bij in de buitenschoolse kinderopvang. Ook tijdens de examenperiode ging ik af en toe een handje toesteken op vrijdagnamiddag. Dan las ik altijd een studeerpauze in en met de kinderen bezig zijn, is ideaal om mijn hoofd even leeg te maken. Ik vind het superleuk! Daarom stelde ik me kandidaat om komende zomer terug mee te werken op de Zomerkriebels”

Uit goede bron hebben we vernomen dat je eigenlijk toevallig vrijwilliger bent geworden. Vertel!
“Klopt! Ik hoorde via via dat het vaste begeleidersteam een extra paar handen zocht voor een uitstap. Omdat ik toch vakantie had, ging ik mee hoewel ik nog nooit met kinderen had gewerkt. Dat is zo goed meegevallen dat ik de weken erna alle dagen ging helpen!”

Heb je je roeping gevonden?
“Goh (lacht), ik ben toch ook heel ge├»nteresseerd in technologie en ICT. Dus ik denk dat ik eerder die weg zal uitgaan na het middelbaar.”

Over school gesproken, is vrijwilligerswerk goed te combineren met huiswerk en examens, of andere hobby’s?
“Dat lukt prima, omdat ik bijna alleen tijdens de vakanties werk als vrijwilliger. Ik speel ook hobo, muziek is echt m’n leven! De repetities vallen niet op momenten dat ik ga helpen, dus dat komt mooi uit.”

Wat vind je het leukste aan vrijwilligerswerk doen?
“Kinderen een fijne dag of vakantie kunnen bezorgen. Verder vind ik het prettig om eens weg te zijn van alle schermen.”