Zomerregeling voor de afvalophaling

Van juni tot en met eind september 2024 zal IGEAN het huisvuil en gft-afval opnieuw wekelijks ophalen. Deze zomerregeling komt er nadat vorig jaar duidelijk werd dat de inwoners van Niel, vooral bij warm weer, problemen ervaren met de ingevoerde tweewekelijkse ophaling.

Wil je steeds op de hoogte zijn van de geplande ophalingen?

Check de afvalkalender op www.niel.be/afvalkalender.
Graag alle handige info over afval op één plek? Installeer dan de Recycle!-app, want die biedt nog meer voordelen! En wat die voordelen zijn, ontdek je hieronder:

• Huis-aan-huisophaling

In de app zie je onmiddellijk welk afval je wanneer moet buiten zetten. Je kan ook specifieke notificaties instellen, zodat je jouw vuilnis nooit meer verkeerd aanbiedt. De kalender toont je een handig overzicht van de ophaalmomenten per maand.

• Inzamelpunten

Info over recyclageparken, kringloopwinkels, glasbollen of inzamelpunten voor batterijen, dat alles vind je eveneens in de Recycle!-app, inclusief locaties en openingsuren.

• Sorteergids

De app helpt je ook met tips om beter te sorteren en te recycleren. Zo werken we samen toe naar het doel om de gemiddelde 118 kg restafval die per Nielenaar in 2022 werd ingezameld, terug te brengen naar de doelstelling van 90 kg van het Lokaal Materialenplan, opgelegd door de Vlaamse overheid.

Meer info, en een link om de app te downloaden vind je hier: www.recycleapp.be/