Zorg dat je niets mist door griep!

Dit jaar WORDEN ook 50-plussers uitgenodigd

Wist je dat elke winter 1 op de 10 mensen griep krijgt? Bescherm je tegen de ziekte en haal vanaf half oktober je griepprik. Vraag ernaar bij je huisarts. 

Waarom haal je best een griepprik?

Ben je 65-plusser, ben je zwanger of heb je gezondheidsproblemen zoals diabetes, een ziekte van longen, hart, lever of nieren? Dan is het risico op complicaties door griep veel hoger. Daarom laat je je best vaccineren vanaf half oktober. Zo heb je de beste kans om geen griep te krijgen in de winter.

Dit jaar ook oproep aan 50-plussers

Dit jaar spoort men ook 50-65 jarigen aan om een prikje te laten zetten. Zo verminderen we de bezetting van ziekenhuisbedden als het griepseizoen samenvalt met een piek van COVID-19.

Vaccinatie door zorgpersoneel ook nodig.

Ook voor personeel werkzaam in de gezondheidssector is het belangrijk dat ze zich laten vaccineren. Dit om zichzelf en patiënten te beschermen en zelf beschikbaar te kunnen zijn als er een nieuwe golf van COVID-19 komt.

Elk jaar zijn er andere griepvirussen. De Wereldgezondheidsorganisatie stemt het vaccin af op het griepvirus dat waarschijnlijk zal overheersen in het najaar.

Hoeveel kost je griepvaccin?

Behoor je tot bovenstaande groepen? Dan krijg je het griepvaccin voor bijna de helft terugbetaald. Je betaalt dan nog ongeveer 7 euro. Verblijf je in een woonzorgcentrum dan is het zelfs gratis. Wil je weten of je tot een risicogroep behoort en hoeveel je griepvaccin precies kost? Vraag het na bij je huisarts.

 

Meer weten over griep en griepvaccinatie? Surf naar www.laatjevaccineren.be.